Brazilian wax

Wat is een Brazilian of Hollywood wax.

Bij een Hollywood wax worden alle haren verwijderd in het schaamstreekgebied: venusheuvel (= pubis), vagina, het perineum en rond de anus. Met gebruik van hars die hier speciaal voor gemaakt is. Bij een Brazilian wax kies je er voor om een streepje te laten staan. Het is natuurlijk ook mogelijk om een driehoekje te laten staan.

Wat gebeurd er tijdens een behandeling.

Eerst worden je haren en huid op en rond de schaamstreek ontsmet. Vervolgens wordt er talkpoeder gebruikt om te voorkomen dat de hars aan de huid plakt. Met een spatel wordt de hars op een klein gebied gesmeerd. De huid wordt gespannen en met een korte snelle beweging wordt de hars eraf getrokken. Als alles geharst is wordt met een pincet de haartjes die stiekem zijn achter gebleven nog weg gehaald. Als alles weg is krijg je olie om de huid mooi glad te maken en eventuele achter gebleven hars te verwijderen. Deze olie is meteen verzorgend en kalmerend. Bij Sense & Beauty staat hygiëne voorop er wordt gewerkt met wegwerp spatels in een schone en nette omgeving.

Wanneer maak je de afspraak.

Maak minimaal een week van te voren een afspraak, zodat we je nog in kunnen plannen. Zorg ervoor dat je haartjes minimaal 0,5 centimeter zijn, dat is de beste lengte om te harsen. Mochten je haren langer zijn dat 1 centimeter dan kan het iets gevoeliger worden. Een haar bij de schaamstreek heeft ongeveer 2 weken nodig om 0,5 centimeter te groeien. Tijdens de menstruatie is het af te raden om een brazilian te doen, want dan kan het gevoeliger zijn en hygiëne speelt een rol.

Wat doe je voor een Brazilian wax.

Behalve zorgen dat alles schoon is en je haartjes de goede lengte hebben kun je het beste zo ontspannen mogelijk zijn. Je kunt twee of drie dagen van te voren scrubben tegen het ingroeien van haren.

Wat doe je na een Brazilian wax.

Katoen ondergoed en los zittende kleding is fijn tegen irritatie. Mocht het thuis nog gevoelig zijn, hou er dan een koud washandje op. Liefst niets op smeren want de kans op irritatie is hoger bij een gevoelige huid. Na 2 dagen kun je scrubben om ingegroeide haren te voorkomen. Herhaal dit 1 of 2 maal per week. En natuurlijk, genieten van je haarloze periode!

LET OP!

Het word niet aangeraden om te waxen bij personen met diabetes of die last hebben van een afwijkende bloedcirculatie omdat zij meer kans hebben op infectie. Gebruikers van een medicijn tegen acne zoals Retin-A, Renova, Differin of Isotretinoïne worden geadviseerd niet te waxen. Waxen kan beter ook niet gedaan worden als je korter dan 4 maanden zwanger bent, bij psoriasis, beschadigde huid, puistjes of zonnebrand.

 

 

Verschillende stijlen van Brazilian waxing

Bekijk ook de andere behandelingen

Armen                         Benen                      Bikinilijn                           Kin of Bovenlip                          Oksels